Luukku 1

Tervetuloa joulukuuhun! Nyt on aika laittaa tonttulakit päähän, glögit kiehumaan ja sytyttää kynttilät. Ennen joulua on kuitenkin paljon aikaa vaikka roolia. Muistakaa vain pysyä viltin alla, niin ette vilustu. Kysymys roolijoille: onko teillä joulukalenteria? Millainen?

Siinä onkin hyvä aasinsilta tämän päivän luukun aiheeseen. Pääsette tutustumaan ek:n kissoihin roolipelin metsän ulkopuolella, kun suunnittelette hahmojenne joulunodotustapoja. Onko hahmollasi joulukalenteri, kenties kaksi tai kymmenen? Suklaata, meikkiä vai vaikka legoja? Onko hahmosi kunnon joulukissa, joka alkaa fiilistellä joulua jo ennen halloweenia, vai voisiko häntä vähempää kiinnostaa? Kerro hahmosi valmistautumisesta jouluun ranskalaisilla viivoilla, selostuksella tai vaikka lyhyellä tarinalla. Voit itse päättää, vietkö hahmot aivan ihmisiksi asti, vai onko klaaneista vain tehty vähän ihmismäisempiä, jolloin joulu on metsän kissoillakin.

Luukusta voi saada 5-30jp riippuen hahmojen määrästä, luovuudesta, hahmolle sopivuudesta ja panoksesta.

Advertisement

9 vastausta artikkeliin “Luukku 1

 1. Mulla on Kinder-kalenteri 🙂

  Tuulitassu (-askel): Tuuliaskel rakastaa joulua. Hän innostuu siitä jo pian Halloweenin jälkeen. Tuuliaskel hankkii joululahjoja vain tärkeimmille ystävilleen ja hän alkaa miettiä niitä jo kuukausi ennen joulua. Jouluna Tuuliaskel antaa itsensä olla rennosti ja syömällä hyvin, mutta käy pyydettäessä metsästämässä tai rajapartiossa. Yleensä Tuuliaskel viettää joulun ystäviensä ja perheensä kanssa. Joulu on hänelle tärkeä juhla, sillä Tuuliaskel rakastaa lunta ja pieniä lumihiutaleita. Hän on juuri sellainen joulu-intoilija, joka ei malta odottaa jouluaattoa ja jolla on energiaa hehkuttaa joulua muille niin kaun kunnes joku pyytää häntä lopettamaan.

  Kermakuono: Kermakuono tykkää joulusta ja juhlii sitä, mutta pienesti vain. Hän haluaa säilyttää ylpeytensä varapäällikkönä, joten hänen yleiseen jouluunsa kuuluu muiden kanssa oleminen ja syöminen, sekä muille hyvän joulun toivottaminen. Lahjoja hän ei ikinä hommaa, vaan hänen ainoa lahjansa muille on seura ja erityinen ystävällisyys. Vaikka Kermakuonosta voisi luulla että hän ei kummemmin joulusta välitä, hänenkin sisällä kuplii innostus aina aatonaattona.

  Tykkää

 2. Moi! Mulla on patukkakalenteri ja noh.. Asiaan!

  Viimatassu (-kaiku)
  Viimakaiku pitää joulusta, muttei jaksa uhrata aikaa kovin moneen asiaan. Yleensä turhautunut kaikkeen jouluhössötykseen.
  Mitä lähemmäs aatto tulee Viima väsyy, mutta ylpeys ja itsevarmuus vellovat aallot suurempina. Pahimmassa tapauksessa välittää vain itsestään. Saadessaan lahjan tai pari, kiittää tönkösti, mutta kiittääpä silti. Syö jouluruuan ahneesti. Ei ole ystävälllinen aattonakaan. Lahjoja tältä ei heru yhtäkään. Ei edes joulupaperin palasta.
  Aaton jälkeen sama Viima tupsahtaa esiin. Eli ei yhtään lämpöä vieläkään!

  Hunajaloiste
  Hunaja innostuu joulusta kuin joulusta. Kun viherlehti ehtyy, Hunajan mielessä pyörii yksi ihana asia; joulu. Jo ennen joulukuuta, Hunaja haalii kaikkea joulumieleen liittyvää ja lahjoja.
  Joulukuun ensimmäisen päivän julistuessa, Hunaja on jo suunnitelma on jo täydessä vauhdissa. Joka päivälle jotain jännittävää. Ja tietysti jokaiselle kaverille. Pieni tehtävä.. Herkkuja. Mitä tahansa iloista!
  Aaton ollessa paikalla, Hunaja innostuu. Jokaiselle on lahja, iso tai pieni. Jokaista Hunaja yrittää ilahduttaa. Ainakin puolet joulupöydän herkuista on Hunajan tuomia..
  Vielä joulun jälkeenkin Hunaja hehkuttaa mennyttä aattoa ja kaikkea jouluun liittyvää.. Voi mitä joulu toikaan tullessaan!

  Tässä on mun cattykitit hih

  Tykkää

 3. Mulla on kuvakalenteri ja perheen kaa yhteinen herkkukalenteri.

  Dream: Dream on jouluihminen. Tai oikeastaan kissa. Hän ei kuitenkaan hössötä liika, sillä se saattaisi stressata, eikä joulun alla saa stressaantua, eihän? Dream on joulun osalta melko lapsellinen ja rakastaa joulussa eniten lahjoja. Ehkä hän saisi jouluna Clavolta lempeän kehräyksen. Dream rakastaa myös riisipuuroa ja mantelin etsintää!

  Pääskytassu: Pääskytassu pitää joulua perhejuhlana. Hän viettää joulua sisariensa kanssa, mutta tietenkin ystävätkin pääsevät halutessaan mukaan juhlimiseen. Pääskytassu haluaa antaa läheisille kissoilleen joulun alla pieniä yllätyksiä sammalpetiin. Parhaat lahjat ovat hänen mielestään kiiltävät kivet tai harvinaiset simpukankuoret. Joulun ruoka on Pääskytassun mielestä kinkku.

  Kalvotassu: Kalvotassu pitää joulusta, mutta pitää sitä vain hiukan juhlallisempana päivänä ja kehrää ohikulkijoille ystävällisesti levittääkseen joulumieltä. Ehkäpä joulu merkkaa hänelle rauhallista kävelyä ja hetken rauhaa sisaruksistaan. Ei hän kuitenkaan jätä sisaruksiaan lahjatta ja hän myös hengaa välillä heidän kanssaan.

  Kaarnatassu: Kaarnatassu ei jakele jouluna paljoa lahjoja, vaan ajattelee sen olevan päivä, jolloin jokainen antaa paljon aikaa läheisilleen. Rauhaisa kävely metsässä ystävän kanssa – jos vaikka saisi hiukan saalista – ja sen sellaista.

  Tykkää

 4. Lehvätuuli:”Oi kun rakastan joulua”,totesin. Menin peilin eteen ja peilasin miten poronsarvet istuivat päähäni. Painoin CatPodista musiikin päälle ja aloin hyräillä Snowman:iä joka soi tällä hetkellä radiosta. Kohotan ääneni kimeään kiljaisuun ja kummppanini Vauhtisydän nostaa päätään. ”Mitä nyt? Veistitkö tomaattiveitsellä käpälään?” Hän kysyy? ”Ei,kun minä lauloin”,sanon.

  //Okei, Lehvän kanssa meni yli. Eli siis Lehvä on innokas mutta hillitty joulunodottaja.

  Jäätassu:”Sydänsade! Valkokarva! Saanko mennä katsomaan jouluohjelmia?”kysyn. ”Mene vain!” Sydänsade vastaa. Matkalla telkkarin luo nappasin suuhuni käärittyjä joulukonvehteja, jotka aioin jakaa pentuetovereideni kanssa. Hölkytin telkkarin ääreen. ”Tässä vähän herkkuja”,sanoin pentuetovereilleni.

  //Jää on siis innokas joulunodottaja ja tahtoo tehdä hyvää koko joulukuun.

  Tässä kaikki mitä jaksoin tehdä!

  Tykkää

 5. Mun oma kalenteri on Dumle, jonka kävin tänään ostamassa, mut tässä sit kisut.

  Orvokkitassu:
  Orvokkitassulle tärkeintä joulussa on tunnelma. Naaras rakastaa kynttilöitä. Hän viettää pikkujouluja ystäviensä kanssa ja leipoo pipareita. Joulutortuista Orvokkitassu ei erityisemmin välitä. Hän tykkää ostaa joululahjoja perheelleen. Orvokkitassun joulukalenterivalinta on yleensä jokin suklainen tai kuvakalenteri. Tai sitten molemmat.

  Saniaispentu:
  Riehakkaat lumisodat ystävien kesken ovat Saniaispennun juttu. Sen jälkeen mennään sisälle juomaan kaakaota tai glögiä takkatulen äärelle. Saniaispentu laittaa joulukoristeita melko vähän, mutta joulukuusen koristeluun hän panostaa. Joulukalenterivalinnat vaihtelevat.

  Hämypentu:
  Hämypentu kirjoittaa yleensä melko pitkän listan lahjatoiveita. Joululauluja hän kuuntelee käpertyen samalla lämpimiin huopiin tekemään ystävilleen joulukortteja. Hämypentu rakastaa pieniä jouluaskarteluja ja tunnelmaa tuovia jouluvaloja. Tonttulakkia hän käyttää lähes koko joulun.

  Tykkää

 6. Minulla itselläni on tosiaan Dumle-joulukalenteri. Vähän kiireinen päivä sattui, niin teen vaan parille hahmolle 🙂

  Pelkosurma ei osallistu julkisiin jouluhömpötyksiin, eikä niinkään näytä ulospäin, että joulu mitenkään kiinnostaisi. Hän valmistautuu jouluun lähinnä ostamalla muutamille lähimmäisilleen – aka Pimeysjoelle – jonkin pienen joulumuistamisen. Hänellä on joka vuosi Fazerin suklaakonvehtijoulukalenteri (miksi vaihtaa sitä, mikä toimii?).

  Kuiskevirralle joulu on ensisijaisesti läheisten kanssa olemista ja yhdessäolosta nauttimista. ”Joulu” hänelle alkaa marraskuun alussa, kun hän alkaa miettimään läheisilleen joululahjoja ja ostamaan joulukalentereita. Hän rakastaa pikkujouluja ja pukeutuu mielellään jouluisiin vaatteisiin, vaikka se olisikin joidenkin mielestä noloa. Hänen oma joulukalenterinsa on monimutkaista: hän ostaa kalentereja jo aikaisin, ja ehtii muuttaa mieltään jo ennen joulukuun alkua useaan kertaan. Ylimääräiset kalenterit hän antaa muille.

  Varjopyyntö on kunnon jouluhirmu. Hänelle 1.12 on päivä, jolloin on aika laittaa kuusi pystyyn, tontut takan reunalle ja joululaulut soimaan. Ajan siitä loppiaiseen asti naaras viettää aivan jouluhuumassa ja nauttii etenkin jouluisesta musiikista. Hän yleensä hankkii jonkun joulukalenterin, josta tulee jotain tavaroita syötävien sijaan. Varjopyynnölle on tärkeää, että jouluna on oikea tunnelma.

  Kultatähteä ei voisi vähempää kiinnostaa. Kun muu klaani häärää joulutouhuissa, hän vain miettii koko homman ideaa. Koristeluun käytetyn ajan voisi käyttää vaikka saalistukseen tai taisteluharjoituksiin. Joulukalenteriakaan naaras ei hanki.

  Tulitassulle joulussa on tärkeintä on hyvä ruoka ja herkut. Hän kokoaa läpi vuoden listaa jouluisista resepteistä, jotka hän sitten laittaa testiin joulun alla. Muuten naarasta ei niinkään näe joulupuuhissa ennen varsinaista jouluaattoa. Hän hankkii itselleen jonkinlaisen halvan joulukalenterin yleensä 30.11.

  Tykkää

 7. Nää tulee ussimmasta vanhimpaan järkässä. : )

  Ilvestassu(mieli): Ilvesmieli odottaa joulua AINA siis parasta joulussa kollin mielestä on läheisten kanssa ulkona olo etenkin pulkkamäessä. ”Muita on kiva kiusata kun itse sulaudun lumen sekaan hyvin” kolli on sanonut. Ilvesmieli on sitä mieltä, että joulua ei ole ilman jouluruokaa tai lunta lahjoilla ei ole niinkään väliä, mutta joulutunnelmaa on pakko olla ja siksi jolli soittaa joululauluja aivan täysillä. Ilvesmieli odottaa aina talvea ja joulua mutta alkaa valmistelemaan vasta itsenäisyyspäivää edeltävänä päivänä.

  Papu: Papu joulun aikaan makaa monesti mahd. lämpimissä paikoissa. Papu viettää joulua perheensä kanssa ja kollista tuntuu, että kirsikan yli innokkuus jouluun on vähän liian suurta, mutta ei hän siitä pistä pahakseen. Papu on aina sitä mieltä, että kaikki mitä ikinä tapahtuukaan mitään pahaa ei saa käydä jouluna.

  Käpypentu(kuohu): Käpy on ollut aina innoissaan joulusta vaikka lumi on kylmää. Käpy rakastaa joulussa kaikkea ja tämän joulukoristelut ylettävät jo melkein vesiklaanilta metsäklaaniin ja huomenklaaniin. Käpy vetää kunnon kilarit jos joku ei laita jouluna tonttulakkia ja parasta tämän mielestä on kaikkien vesiklaanin kissojen tai perheen jäsenten yhteen kokoontuminen. Käpy rakastaa jouluruokia ja juhlii joulua vähän liiankin tosissaan välillä. Hän saattaa jopa joskus piilottaa tonttuja ympäri vesiklaanin reviiriä.

  Kaukotassu(usva): Kaukousva ei juuri välitä joulusta Kaukousva on sitä mieltä, että se vaan vie aikaa tärkeästä harjottelusta ja siksi tämä on melko huonoa seuraa jouluisin. Kaukousva on sitä mieltä, että jouluun ei ole aikaa pitää harjoitella taisteluliikkeitä ja kestävyyttä jne. Kaukousva on joulun pilaaja, mutta tosiasiassa tämä ei pidä joulusta, koska hänestä tuntuu siltä että hän karsealla ulkomuodollaan pilaa kaiken ja, että hänen pitää näyttää kaikille olevansa vahva.

  Himmeätassu(viiksi): hän on se joka jakaa miljoona mahdottoman kallista tai vaikeasti saatavaa lahjaa kaikille ja hänen mielestä on pakko olla kiltti kaikille se vain kuuluu jouluu. Himmeätassu iloitsee aina, kun näkee jonkun hymyilevän saadessaan tämän antaman lahjan tai kortin. Himmeätassu rakastaa joulua yli kaiken.

  Tarupentu(mieli): kolli on joulun aikaan aivan ylivilli. Tämän kaikki into on aivan yli. Tarupentu juhlii niin että kaiken täytyy liittyä täydellisesti jouluun tai joulu on pilalla. Tarupentu on se joka tuhlaa kaiken rahansa valmisteluihin, kutsuu paljon kavereita ja sitten tajuaa, ettei hänellä ole lahjoja, pyytelee anteeksi ja kaikki vaan sanovat: ”nämä pienet juhlat ovat ne lahjat. Se että toit meidät kaikki tänne yhteen koolle on tarpeeksi hyvä lahja.”

  Varjopentu(katse): kolli pitää joulusta, mutta antaa muiden järjestellä itsensä puolesta. Varjopentu mielellään vaan vetäytyy lämpimään lekottelemaan ja juttelee iloisesti muille. Varjopentu ei ole ehkä maailman näppärin tassuistaan, mutta uurastaa kuitenkin kovasti jotta saa aikaan ihania joulukortteja. Varjopentu tykkää viettää jouluna aikaa perheensä kanssa ja mielellään vaeltelee päiväsaikaan metsässä koska, kun lumi on peittänyt koko metsän se on aivan mahtavan näköinen.

  Käärme: Naaraalle joulu on ystävien kanssa vietettävä juhla koska ei itse omista sisaruksia. Käärme mielellään koristelee ja jakelee lahjoja ja kortteja muttei siedä sitä jos joku sanoo että joulua on pakko viettää vain perheen kanssa. Käärme käyttää aikaa aina koristeluun ja saa aikaan jotain maagisen kaunista. Käärme on innokas joulun viettäjä ja jos hän olisi ihminen hän olisi koko joulukuun joko kotona koristelemassa tai kaupungilla karkki sekä lahja ostoksilla.

  Siinä ne olikin toivottavasti piditte ja hyvää joulun odotusta kaikille. : )❤️

  Tykkää

 8. Mulla itelläni on Mars joulukalenteri ja tässä ois mun katit.

  Kirsikka: Kirsikka on mailman kovin jouluintoilija. Joulukalentereita pitää olla ainakin viisi ja tonttulakkeja seitsemän kaiken varalta. Hän alkaa odottamaan joulua joskus jo ennen syyskuuta ja koko joulukuu on joulua. Kirsikan mielestä joulukuussa mitään muuta laulua kuin joululauluja ei voi kuunnella tai laulaa. Joulukoristeet ja -valot tunkevat jo ulos ovista ja ikkunoista, sillä Kirsikka vain hamstraa niitä, vaikkei edes osaa asetella niitä niin että ne näyttäisivät kauniilta vaan ne on heitelty ympäriinsä ja kaikkialla on jotain joulusälää. Jos joku vain näkee Kirsikan joulukuussa, ei voi enää olla muistamatta joulua. Kukaan ei voi näyttää niin selkeästi kuin Kirsikka, että joulu on tulossa. Kirsikka kantaa mukanaan kaiutinta josta soi joululaulut, ja hänestä roikkuu jouluvaloja. Kirsikan joulu on aina sekalainen mutta hän pitää siitä. Kirsikan toivomuslista on puoli kilometriä pitkä ja hän saa suunnilleen puolet niistä, eikä hänedes muista toivoneensa mitään niistä mitä toivoi.

  Valopentu: Valopentu on vielä sen verran pikkuinen ettei hän montaa kalenteria tarvi, eikä sen tarvitse kalliskaan olla, mutta kyllä häneltä löytyy yksi perus suklaakalenteri jonka joka luukusta tulee erimuotoinen suklaa. Hän odottaa joulua aina jännityksellä ja etenkin joulupukkia, vaikka hän sitten loppujen lopuksi pelkääkin sitä. Valopennun jouluinto tulee lähes kokonaan joululahjoista, niinkuin varmasti monien muidenkin pentujen. Valopentu pitää myös joululauluista ja hänen lempparinsa on Jollei jouluna ole lunta.

  Laventelipentu: Laventelipennulla on yksi tavallinen suklaakalenteri ja lisäksi Haribo kalenteri. Hänen lempi asiansa joulussa ovat tottakai lahjat ja herkut. Hänen joulunodotuksensa alkaa jo lokakuussa. Hänen toivelistansa on aina ainakin puoli metriä pitkä. Laventelipennun mielestä joulu on tarkoitettu siihen, että saa riehua niin paljon kuin haluaa ja leikkiä uusilla leluilla, joita saa lahjaksi.

  Kultatassu: Kultatassulta löytyy kyllä yksi joulukalenteri jossa paljon erilaista herkkua. Kultatassu rakastaa joulua ja jouluvaloja ja muita koristeita tulee joka vuosi lisää ja lisää. Kultatassu levittää joulumieltä kaikille. Hän lauleskelee joululauluja joka välissä ja aina kun puuhailee jotain. Kultatassu alkaa myös käyttää tonttulakkia heti joulukuun alettua.

  Heinätuuli: Heinätuuli ei oikein juhlista joulua, eikä hänellä ole joulukalenteria. Hänen mielestään joulu on ihan kiva juhla, mutta ei mikään iso juttu. Hänen jouluun odotukseensa kuuluu muutamien piparien syönti ja ehkä hieman joulukoristelua, mutta ei mitään ihmeempiä. Hän ei ikinä oikeastaan toivo mitään joululahjaksi, mutta kyllä hän aina jotain saa ja hän antaa ystävilleen ja perheelleen itse joululahjoja.

  Saniaispuro: Saniaispurolla on Marabou kalenteri, koska hän rakastaa suklaata. Hän pitää joulusta, etenkin jos jouluna on tunnelmallista ja rauhallista. Saniaispuro pitää rauhallisista joululauluista jotka tuovat joulumieltä. Jouluvaloja hän laittaa aina siististi ja hillitysti ja muut joulukoristeet hän sommittelee kauniisti muutamaan paikkaan. Saniaispuro pitää kaikista jouluruuista ja hänen lemppariaan on kinkku. Hänen lempi jouluherkkunsa on pipari ja hän tykkää syödä niitä glögin kanssa. Saniaispuro on aina pitänyt joulun tarkoituksena sitä, että saadaan rauhoittua ja viettää aikaa läheisten kanssa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s