Arvojärjestys

Rapu- Kolibri- ja Skorpioniklaani

Johtaja: Johtaja on klaanin korkea-arvoisin kissa. Hän päättää klaanin asioista ja häntä pitää totella rangaistuksen uhalla. Johtaja omaa yhdeksän suojeliaa(kuollutta kissaa),  jotka ovat yleensä olleet jotenkin läheisiä Johtajalle. Ne auttavat Johtajaa päätöksissä, taisteluissa ja metsästyksessä. Johtaja voi hoitaa tavallisia kaartilaisen tehtäviä. Johtajan nimen alkuliite on Kuu.

Johtajan kumppani: Johtajan kumppani auttaa johtajaa tärkeissä päätöksissä ja hänelle voi ilmoittaa tärkeistä asioista, jos Johtaja ei ole saatavilla heti. Johtajan kumppani voi hoitaa tavallisia kaartilaisen tehtäviä.

Enteentulkitsija: Enteentulkitsija on korkea-arvoinen kissa, jolla on erikoisen hyvä yhteys esi-isiin. Enteentulkitsija on oikeus uhmata johtajaa ja tämän mielipiteitä/käskyjä ilman rangaistusta. Enteentulkitsijan nimen etuliite on Uni.

Lääkitsijäkissa: Lääkitsijäkissa osaa käyttää yrttejä vammoihin ja sairauksiin. Lääkitsijäkissalla ei yleensä ole ainakaan kummoista yhteyttä esi-isiin.

Johtajan luottokissat: Luottokissoja on yleensä 2-3, ja he toimivat eri tehtävissä. Joku voi auttaa johtajaa päätöksissä, toinen määrätä partioita yms. Luottokissat voivat hoitaa tavallisia kaartilaisen tehtäviä.

Perilliset: Perilliset ovat johtajan pentuja, joista vanhin perii johtajuuden kun johtaja vetäytyy, kuolee, katoaa tai karkotetaan. Toimivat myös kaartilaisina/kouluttajina.

Viisaimmat: Klaanin vanhimmat kissat, jotka jakavat neuvoja ja ajatuksia nuoremmille sukupolville.

Emot: Emot huolehtivat alle kuuden kuun ikäisistä pennuista. Emo palaa arvoonsa pentujensa kasvettua, paitsi kouluttajat, joiden tilalle nimitetään joku toinen ja emo siirtyy kaartilaiseksi. Emo voi kuitenkin haastaa tilalleen nousseen kissan heti, muita kouluttajia kuun päästä.

Leikittäjät: Leikittäjä on emon valitsema naaras, joka auttaa emoa huolehtimaan pennuistaan. Leikittäjät hoitavat myös kaartilaisen tehtäviä. Jokainen emo ei ota leikittäjää. Leikittäjä on usein sukua emolle. Leikittäjä palaa entiseen arvoonsa pentujen kasvettua, paitsi kouluttajat, joiden tilalle nimitetään joku toinen ja leikittäjä siirtyy kaartilaiseksi. Leikittäjä voi kuitenkin haastaa tilalleen nousseen kissan heti, muita kouluttajia kuun päästä. Leikittäjä on kuitenkin yleensä kaartilainen.

Kouluttajat: Kouluttajat kouluttavat alokkaita kaartilaisten tavoille. Yksi kouluttajista on kaartilaisten johtaja.

Kaartilaiset: Kaartilaiset metsästävät, partioivat ja hoitavat muita heille määrättyjä tehtäviä. . Kouluttajaksi voi nousta kouluttajaksi haastamalla nykyisen kouluttajan taisteluun ja luonnollisesti voittamalla sen. 

Enteentulkitsijan alokas: Enteentulkitsijan alokas opiskelee ymmärtämään enteitä. Alokas on yleensä sukua Enteentulkitsijalle.

Lääkitsijäkissan alokas: Lääkitsijäkissan alokas opiskelee käyttämään ja tunnistamaan yrttejä. Lääkitsijäkissan alokas on alokas, joka on osoittanut kiinnostusta yrtteihin ja parantamiseen.

Alokkaat: Alokkaat ovat 6-12 kuuta vanhoja kissoja, joita kouluttajat kouluttavat klaanin tavoille. Alokkaiden nimen alkuliite on Alokas.

Pikkuiset: Pikkuiset ovat alle kuuden kuun ikäisiä pentuja, jotka asuvat emojensa kanssa. Pikkuisten nimen alkuliite on Pikku.

Advertisement