Lehtitassun tarinat

21.7.2018

Lehtipentu heräsi varhain aamulla kopinaan, joka kantautui vesiputouksen alajuoksulta. Hän kipitti polkua pitkin alas pentutarhasta, joka sijaitsi vesiputouksen takana. Hän tassutti hitaasti katsomaan mistä kopina kuului. Saapuessaan pienen lammen rantaan, Lehtipentu huomasi vähän matkan päässä harmaan kollin kuopimassa maata. Lehtipentu hiipi lähemmässä.
”Onko meille jo haettu tuoresaalista?” Lehtipentu kysyi kollilta olettaen, että tämä oli klaanin jäsen.
Kolli nosti päätään, hätkähtäen ja äkkäsi Lehtipennun.

6.8.2018

Katsoin kissaa vielä hetken, ja tajusin että tämä ei ollut klaanikissa. Avasin suuni sanoakseni jotain mutta ääntäkään ei kuulunut. Äkkiä kolli juoksi puiden sekaan, enkä enään nähnyt häntä. Olin kiipeämässä oppilaiden pesään kun kuulin kutsun klaanikokoukseen.
Saavuin leirin keskelle ja liityin sielä parveilevaan kissa joukkoon. Kirkastähti nousi kannolle ja kaikki hiljenivät.
Olin innoissani enkä kuunnellut Kirkastähden puhetta. Täytin eillen kuusi kuuta joka tarkoittaa että minusta voi tulla oppilas! Ja niin tosiaan.
”Lehtipentu tulisitko tänne?” Kirkastähti kysyi. Nyökkäsin ja kipitin kannolle päällikköni viereen. Minua jännitti ja korvissani surisi. Kuulin hämärästi Kirkastähden äänen ja sitten minulle nimitettiin mestari. Kaikulaulu. Kaikki huusivat uutta nimeäni ja onnittelivat minua ja uutta mestariani. Sitten lähdin mestarini kanssa rajakierrokselle.

31.8.2018

Minä istuin kiven pääälä puiden suojassa, kun monet olivat taistelemassa Metsäklaania vastaan, Laaksoklaanin rinnalla. Toivoin että voisin itse olla taistelemassa, mutta sen sijaan että istuisin murehtimassa, päätin mennä etsimään Huuhkajatassun. Toisen oppilaan joka oli joutunut jäämään leiriin. Etsin häntä joka paikasta, mutta tuloksetta. Lopulta kysyin Lumiturkilta, tiesikö hän missä Huuhkajatassu oli. Sain tietää että naaras on saalistamassa, mestarinasa Pöllöviiksen kanssa. Jäin odottamaan häntä leirin sisäänkäynnille.

Advertisement