Parantajan asemasta ja uskosta

Täällä ek:ssa parantajat toimivat melko samalla tavalla kuin kirjoissa. Tällä sivulla on listattu lisätietoa siitä, miten uskonto toimii metsän klaaneissa.

Tähtiklaani vs Synkkä Metsä

Yleisesti ottaen Laaksoklaanin, Vesiklaanin ja Huomenklaanin kissat uskovat Tähtiklaaniin ja Metsäklaanin kissat Synkkään Metsään. Poikkeuksia kuitenkin on, mutta nämä kissat eivät yleensä näytä poikkeavaa uskoaan vaan piilottavat sen tarkasti. Kissan usko on lähes yhtä muuttumaton kuin turkin väri, useimmiten kissan vaisto ohjaa hänet joko Tähtiklaanin tai Synkän Metsän piiriin, tai kenties ei kumpaankaan. Usko voi kuitenkin vaihtua, mutta tämä on äärimmäisen harvinaista.

Usein usko on vain asia jota kiitetään napatusta hiirestä tai viheryskästä selviämisestä, mutta etenkin Synkän Metsän kissat ottavat joskus uniyhteyden mielestänsä lupaaviin kissoihin. Unet ovat alussa sekavia ja hämäriä, mutta selkeytyvät ajan myötä. Usein unissa tapaa joku oma lähisukulainen tai muuten tärkeä kissa.

Parantajat

Jotkut kissat kokevat uskonsa kutsun vahvemmin kuin muut. Yleensä nämä kissat ohjataan parantajan tielle, tai he hakevat sille itse. Parantajat tietävät toistensa uskot, mutta eivät saa jakaa sitä tietoa kenellekään. Puolenkuun tapaamisissa Lammilla parantajat jakautuvat joko Tähtilammelle tai Pimeälammelle, joissa he tapaavat oman uskonsa kuolleita.

Useimmat parantajat eivät voi saada enteitä Lampien ulkopuolella, mutta joillakin on vahvempi yhteys kuin muilla. He saattavat saada enteitä usein, ja lahja saattaa tuntua kiroukseltakin. Usein etenkin parantajaoppilailla on oma Tähtiklaanin tai Synkän Metsän kissansa, jota hän useimmiten tapaa. Tämä kissa toimii kuin toisena mestarina, joka antaa ohjeita puolenkuun aikaan. Suurimmalla osalla oppilaista tämä mestari yhä harventaa käyntejään, ja ilmestyksistä tulee abstraktimpeja enteitä, joita vain kokeneet parantajat osaavat tulkita.

Advertisement