Parantajan seremoniat

Lammen unista ei saa kertoa muille kuin parantajille, ja edes valittua lampea ei kerrota muille klaanilaisille. Tavallinen soturi ei edes tiedä lammenvalintaseremoniasta

Parantajaoppilaaksi

Leirissä toimitaan kuin kirjoissa:

”(Klaani)kissat, te tiedätte etten voi olla keskuudessanne ikuisesti. Niinpä on minun aikani ottaa oppilas. Olen valinnut kissan, joka on osoittanut (hyvä/ hyviä asioita). Oppilaani tulee olemaan (oppilaan nimi, jos nimitetään pennusta, pentunimi)”, parantaja sanoo.

”(Oppilaan nimi), hyväksytkö paikan (parantajan nimi) oppilaana?” päällikkö kysyy.

”Kyllä”, oppilas sanoo.

”Puolikuun aikana matkaat kanssani Tähtilammelle (Metsäklaanissa Pimeälammelle), jotta Tähtiklaani (Metsäklaanissa Synkkä metsä) voi hyväksyä sinut parantajaksi”, parantaja sanoo.

”Ennen parantajanimesi saamista sinua kutsutaan (oppilasnimi, vain, jos nimitetään pennusta). (Klaani) onnittelut kulkekoon kanssasi”, päällikkö sanoo.

Puolikuun aikaan

Ensin matkataan Lammille muiden parantajien kanssa. Vaikka leiriseremoniassa mainitaankin joko Tähtilampi tai Pimeälampi, todellisuudessa oppilas valitsee tunnelin.

“(oppilaan nimi), tahdotko kulkea Tähtilammelle vai Pimeälammelle? Valitse tunneli viisaasti”, parantaja sanoo.

”Valitsen Tähtitunnelin/Pimeätunnelin”, oppilas valitsee.

”Kuljen sinne kanssasi ja ohjeistan sinut uneen”, sanoo joku parantaja, joka menee samaan tunneliin.

Parantajaksi

Samoin kuin kirjoissa:

”Minä (nimi), (klaani) parantaja, pyydän esi-isiäni kääntämään katseensa tähän oppilaaseen. Hän on opiskellut kovasti ymmärtääkseen parantajien tavat, ja teidän avullanne hän palvelee klaaniaan monta kuuta. (Oppilas), lupaatko vaalia parantajien tapoja, pysyä poissa klaanien välisestä kilpailusta ja suojella kaikkia kissoja samanvertaisesti, jopa henkesi uhalla?” joko oma mestari, joka kulkee samalle lammelle, tai unessa joku edellinen parantaja, kysyy.

”Lupaan”, oppilas sanoo.

”Siinä tapauksessa, Tähtiklaanin/Synkän metsän voimien kautta, annan sinulle oikean parantajanimesi. (Oppilas), tästä hetkestä lähtien sinut tunnetaan (uusi nimi). Tähtiklaani kunnioittaa sinun (hyve/ hyveitä) ja hyväksymme sinut (klaani) täydeksi parantajaksi”, sama parantaja sanoo.

Advertisement