Pihlajaraita

Nimet: Pihlajapentu, Pihlajatassu, Pihlajaraita
Sukupuoli: kolli
Klaani: Vesiklaani
Arvot: pentu, oppilas, soturi
Mestari: Lumiturkki
Oppilaat: Kelotassu
Ropettaja: –

Ulkonäkö: Pihlajaraita on noin keskikokoinen muihin kissoihin verrattuna. Hän on solakka ja virtaviivainen, ja jalat ovat sopusuhtaisia vartaloon nähden. Turkki on laadultaan lyhyttä ja pehmeää. Karvan välissä kasvaa ns. ”untuvaa” joka pitää lämmön hyvin sisällään ja hylkii vettä. Lehtikadon pakkasissa kolli saakin turkkinsa hyvin pörhistettyä. Turkki on väriltään punaruskeaa. Nimen -raita hän sai siitä, että hänen otsastaan alkaa muuta turkkia tummempi paksu punaruskea raita, joka kulkee niskan ja selän kautta aina häntään asti, saaden hännän kokonaan tummanpunaruskeaksi. Häntä on keskipitkä. Silmien alla hänellä on tummat punaruskeat nuolimaiset raidat. Suunympärys, kaula, vatsa ja tassunpäät ovat puhtaanvalkeat. Korvat ovat suipot. Kolli omaa suuret merelliset vihertävänsiniset silmät. Viikset ovat lyhyet ja tasaiset, ja hampaat ja kynnet ovat terävät ja puhtaat. Kynnet eivät kuitenkaan ole tarpeeksi vahvat esimerkiksi kiipeämiseen, mutta kollin purenta on vahva. Kolli ei ole erityisen voimakas, mutta tahdonvoimaa riittää senkin edestä. 

Luonne: Pihlajaraita on epäröivä ja hermoileva. Hän ei luota omiin kykyihinsä, vaikka ne riittäisivät vaikka mihin. Hän syyttää kaikesta ennemmin itseään kuin toisia. Hän on uskollinen toisille ja klaanilleen, eikä petä lupauksiaan. Hän loukkaantuu helposti, mutta lepyttämiseen riittää pelkkä anteeksipyyntö. Hän pelkää monia asioita ja on pentuna ollut pentutarhan säikyin pentu. Hän on aina yrittänyt peittää epävarmuuttaan ja pelkojaan vitsikkyyteen. Hän osaa olla hauska ja ystävällinen. Missä hän liikkuukin, hän levittää hyvää mieltä ympärilleen. Mukavaa kollia on vaikea vihata. Hän osaa olla hurmaava, mutta hän ei kiinnostu toisista romanttisella tavalla helposti. Paniikkiin mennessään hän alkaa hätäilemään ja tekemään vääriä johtopäätöksiä. Hänellä on myös paha tapa saada huono ensivaikutelma uusista kissoista. Kun hän on ensin kuvitellut uuden kissan olevan verta janoava kannibaali, hänen on vaikea rentoutua tämän seurassa pitkänkin ajan kuluttua. Pihlajaraita on fiksu, ja hänellä on nopea päättelykyky. Se toimii aina silloin, kun hän on rauhallinen, eikä peloissaan. Kolli ei pidä taistelemisesta, ja käyttää hampaitaan vasta pakon vaatiessa. Sitä ennen hän aina koittaa sopia puhumalla tai pakenemalla. Mutta hänen rakkaidensa ollessa pulassa hän unohtaa hetkellisesti kaikki pelkonsa ja hyppää suoraan vaaraa kohti. Hänen on vaikeaa sanoa mitään ilkeää toiselle, se tuntuu hänestä pahemmalle kuin siitä jolle hän asian sanoo. Hän sanoo yleensä mielipiteensä kaikkeen rehellisesti, ellei tilanne ole uhkaava. Hän yrittää aina miettiä toisten parasta. Nuori kolli pelkää muun muassa ukkosta, tulta, koiria, kettuja, hirviöitä, suuria varjoja ja korkeita paikkoja. Vedessä hän on sulava kuin saukko, sillä hän on erittäin taitava uimari, ja pystyy pidättämään henkeään pitkään. Jos täytyy paeta jotakin ja lähellä on joki, hän sukeltaa sinne ensimmäisenä. Hän on myös taitava saalistaja, koska osaa rauhallisena olla todella kärsivällinen. Miltei kaikki hänen hyvät puolensa järkkyvät hänen hermoillessaan. 

VanhemmatKaikutähti & Ratamoturkki
SisaruksetLintutassu, Tuulitassu, Tuisketassu
Kumppani
Pennut

Ystävät:

Vahvuudet: 
-uiminen
-saalistaminen
-hengityksen pidättäminen
-korkealle hyppääminen
-tahdonvoima
-kylmyyden kesto
-fyysisen kivun kesto
-kärsivällisyys

Ei hyvä eikä huono/ok: 
-taistelu
-lämmönkesto

Heikkoudet:
-kiipeily
-suurelle joukolle puhuminen
-rauhallisena pysyminen
-ilkeiden asioiden sanominen
-tasapaino
-henkisen kivun kesto
-rohkeus

Menneisyys: Pihlajaraita oli pennuista säikyin, koska pentuna hän näki jatkuvasti painajaisia, jotka jatkuvat yhäkin. Painajaisissa esiintyy varjomainen kissa, jonka hän kuvitteli joskus näkevänsä omassa varjossaan. Hän öisin kuulee kissan yrittävän puhua hänelle. Joskus paniikissa ollessaan hän saattaa kuulla äänen päässään, vaikka olisi hereillä. Hän ei tiedä, kuka tai mikä varjokissa on, ja hän yrittää paeta sitä jatkuvasti. Vanhetessaan painajaiset ovat vähentyneet, mutta jatkuvat yhä. 

Muuta: 
-Rakastaa emoaan mutta ei pidä isästään. Ihailee mestariaan enemmän kuin isäänsä. 
-lempiriista on kala, toisena mustarastas
-ei ole kunnianhimoinen, mutta joskus haaveilee päällikkyydestä. On myös jossain määrin kiinnostunut parantajantyöstä, hänet näkee joskus juttelemassa parantajalle ja seuraamassa hänen työtään.

Advertisement