Sitruunakuu

Nimet: Sitruuna, Sitruunapentu, Sitruunatassu, Sitruunakuu
Sukupuoli: naaras
KlaaniVesiklaani Huomenklaani
Arvot: kotikisu, pentu, oppilas, soturi
Mestari: Luontoääni
OppilaatIltataivas, Ilvestassu
Ropettaja: Tähtikissa

Ulkonäkö: Sitruunakuu on selvästi perinyt enemmän emoltaan. Hän on erittäin kaunis keskikokoinen sopivan lihaksikas naaras. Naaraan turkki on paksu ja pitkä. Sitruunakuun turkki on vaalean kellanpunainen ja siinä on tummempia raitoja. Hänellä on suuret ruskeat silmät ja pitkä häntä. Naaraalla on muutamia pieniä arpia ja yksi suurempi lavassa oikealla puolella.

Luonne: Sitruunakuulla on erittäin omistautunut työlleen soturina. Hän ei ole kovin hyvä sosiaalisissa tilanteissa, naaras on suorasanainen ja etäinen, vaikka tarkoittaa hyvää. Sitruunakuu on aina halunnut ystävän, tai jopa kumppanin, mutta ei oman epävarmuutensa takia ole uskaltanut kovin monille kissoille sitä myöntää. Ainoat kissat, joiden seurassa naaras pystyy olemaan rento, ovat hänen veljensä Limesilmä ja kumppaninsa Vapaaloikka. Sitruunakuulla on ongelmia itsensä rakastamisen ja hyväksymisen kanssa, mutta aiemmin mainitut kissat ovat auttaneet siinä paljon naaraan elämän aikana. Naaras kuitenkin kokee tarvetta todistaa itsensä kotikisujuurtensa takia. Tarve todistaa itsensä tulee osittain myös uskottomuudesta Tähtiklaaniin: Sitruunakuu uskoo, että joka kissan on jätettävä jälkensä maailmaan, mikäli hän haluaa tulla muistetuksi.

VanhemmatLiila & Ruohoviiksi
SisaruksetLimesilmä
KumppaniVapaaloikka
Pennut

Ystävät: Limesilmä, Vapaaloikka

Taidot: Sitruunakuu on loistava taistelija. Naaras on myös keskivertoa parempi taistelija. Hän osaa myös uida. Hän ei kuitenkaan pysty kiipeilemään, eikä ole kovin nopea.

Menneisyys: Ruohoviiksi oli tapaillut kotikisunaarasta nimeltä Liila jo monen kuun ajan, kun naaras alkoi odottaa pentuja. Kummallakin tulevista vanhemmista oli omat toiveet pentujen tulevaisuuden suhteen, joten he päättivät, että miettisivät sitä myöhemmin. Lime ja Sitruuna syntyivät ja viettivät muutaman ensimmäisen kuunsa emonsa luona kaksijalkalassa, mutta he vaikuttivat kiinnostuvan enemmän Liilan tarinoista klaaneista kuin kaksijalkojen kanssa elämisestä, joten Ruohoviiksi otti nuoret mukaansa Vesiklaaniin heti kun he pärjäsivät ilman maitoa. Muut kuningattaret pitivät huolta pennuista, mutta Ruohoviiksi vietti myöskin paljon aikaa pentutarhalla. Hän ei suostunut kertomaan kenellekään pentujen emoa, mutta kertoi heidän olevan hänen omiaan.

Kuuden kuun iän saavutettuaan Sitruunatassu ja Limetassu nimitettiin oppilaiksi. Sitruunatassu sai mestarikseen puheliaan ja hieman höpsön Luontoäänen, joka yritti parhaansa saada epävarman oppilaan ulos kuorestaan, mutta naaras vain piilotteli veljensä takana. Oppilasnimityksen jälkeen Ruohoviiksi etääntyi hieman pennuistaan. Kaksikko pääsi ensimmäiseen kokoontumiseensa heti seuraavana täysikuuna, ja Sitruunatassu oli aivan hermona. Naaraan olisi tutustuttava uusiin kissoihin: kauheaa. Varsinkin Metsäklaanilaiset! He varmaan kynsisivät häneltä korvat päästä! Metsäklaaninkin oppilaat olivat kuitenkin yllättävän mukavia, varsinkin samanikäinen Vapaatassu, joka katseli maailmaa niin optimistisesti, mutta samalla vaikutti ymmärtävän Sitruunatassua… Toisen klaanin naaras kuiskasi vesiklaanilaisen korvaan ehdotuksen tapaamisesta kahden yön päästä kokoontumispuulla. Sitruunatassu sanoi miettivänsä asiaa, mutta lopulta päätti mennä.

Yöllinen tapaaminen alkoi hieman kiusallisesti, mutta lopulta naaraat puhuivat vain kaikesta. Vapaatassu hoiti suurimman osan puhumisesta, ja Sitruunatassu saattoi vain kuunnella, kuinka tuo selitti siitä, miten käsittämättömän ärsyttävä klaanin parantajaoppilas Vihmatassu oli, ja miten Tammijalan mielestä hänen vaanimisasentonsa vaati aina parannusta. Siitä heidän tekemisensä muuttuikin siihen, että Sitruunatassu auttoi Vapaatassua tajuamaan vaanimisen salat. He sopivat näkevänsä muutaman yön päästä uudestaan, ja Sitruunatassu pujahti takaisin leiriinsä ikionnellisena löydettyään itselleen ystävän veljensä lisäksi.

Aluksi kukaan ei tiennyt Sitruunatassun yöllisistä menoista, mutta pian Limetassu huomasi muutoksen siskonsa käytöksessä. Lyhyet kehräykset partion perällä, väsymys ja havunneulaset makuualusilla herättivät kollin mielenkiinnon, ja lyhyen keskustelun jälkeen Sitruunatassu myönsi tapaavansa metsäklaanilaisystäväänsä silloin tällöin. Limetassu oli vain onnellinen siskonsa puolesta, ja lupasi pitää tuon retket salaisuutena.

Sitruunatassu ja Limetassu pääsivät molemmat läpi soturiarvioinnistaan ensi yrittämällä. Luontoäänen mukaan naaras oli yksi parhaista oppilaista, joita hän oli elämänsä aikana nähnyt. Sisarukset saivat illalla uudet nimensä, Sitruunakuun ja Limesilmän. Soturiksi nimitys ei lopettanut Sitruunakuun ja Vapaaloikan yöllisiä tapaamisia, päin vastoin. Nyt kaksikolla ei ollut oppilaantehtäviä hoidettavanaan tai mestaria hengittämässä niskaan, ja vaikka Sitruunakuu nauttikin elämästä klaanissaan, hän nautti myös Vapaaloikan seurasta. Hän toivoi syvästi voivansa yhdistää ne kaksi.

Niihin aikoihin, kun Limesilmä sai ensimmäisen oppilaansa, Unitassun, Vapaaloikka tunnusti Sitruunakuulle olevansa ihastunut naaraaseen. Tunnustus aluksi yllätti vesiklaanilaisnaaraan, mutta pian hän tajusi itsekin ihastuneensa toiseen. Ystävyys muuttui kumppanuudeksi, ja tietenkin Sitruunakuu kertoi heti Limesilmälle. Naaras kuitenkin tunsi olevansa revitty kahteen suuntaan: tiesikö Kirkastähti hänen karkaavan öisin leiristä, ja siksi hän antoi oppilaan Limesilmälle, mutta ei hänelle? Ei Sitruunakuu kateellinen ollut, mutta se oli vain fakta, että hän oli veljeään parempi soturi. Limesilmä kuitenkin vakuutteli lempeästi sen vain johtuvan siitä, että Kirkastähti koki Unitassun luonteen sopivan paremmin kollille kuin Sitruunakuulle.

Muutaman kuun päästä sota iski. Sitruunakuu pääsi ensimmäistä kertaa näyttämään taistelutaitojaan tositilanteessa. Hänen onnekseen Vesiklaanin aggressio kohdistui Laaksoklaaniin, eikä Metsäklaaniin. Reviirien lisätyn vartionnin takia hän ja Vapaaloikka joutuivat kuitenkin lopettamaan tapaamisensa välttääkseen kiinni jäämisen. Sen sijaan he näkivät toisiaan usein ensin Vesiklaanin ja Metsäklaanin yhteisissä hyökkäyksissä ja sittemmin Kaikulaulun järjestämissä salatapaamisissa. Ajatus uudesta klaanista kuulosti kuin lahjalta. Sitruunakuu voisi elää klaanissa veljensä ja kumppaninsa kanssa.

Huomenklaani muodostettiin, ja Sitruunakuun onnellisuus oli huipussaan. Limesilmä ja Vapaaloikka tutustuivat toisiinsa ja heistä tuli nopeasti hyviä ystäviä. Kolmikko alkoi kehittämään suunnitelmaa pentujen suhteen – Limesilmä voisi auttaa Vapaaloikkaa tulemaan tiineksi, ja naaras voisi kasvattaa pennut Sitruunakuun kanssa. Kaiken lisäksi hän sai vielä pian ensimmäisen oppilaansa, Iltatassun, josta tuli nopeasti soturi. Pian hän sai toisen oppilaan, Ilvestassun.

Muuta:

  • Ei ole ikinä ollut kiinnostunut pentujen kantamisesta, vaikka voisikin niitä kasvattaa
  • Vapaaloikka ihastui Sitruunakuuhun nopeasti, mutta hänellä kesti vähän kauemmin vastata tunteisiin
  • Miettii emoaan ja isäänsä toisinaan, mutta ei niinkään kaipaa heitä
  • Sitruunakuulla on tapana hermostuessaan lähteä metsälle
  • Pelkää koiria valtavasti
  • Kärsii unettomuudesta
  • Sitruunakuu on suurempi kuin veljensä
  • Tähtis rakastaa Sitruunakuuta aivan liikaa
Advertisement