Sumutähden tarinat

19.8.2018

”Saapukoon jokainen oman riistansa metsästämään kykenevä suurpuulle klaanikokoukseen!” Ulvahdan kavutessani puun oksalle istumaan. Kohta klaanin jäsenet saapuvat paikalle hieman häkeltyneinä. Myös Aurinkoturkki tulee pesänsä sisäänkäynnille.
”Tammitassu, tulisitko tänne?” Kysyn. Oppilas tassuttaa häkeltyneenä luokseni. Hän oli ilmeisesti tullut Pilvitassun luota parantajan pesästä.
”Minä ja Synkkämieli olemme yhdessä päättäneet, että olet valmis soturiksi”, aloitan. Synkkämieli nyökkää hyväksyvästi oppilaalleen.
”Täten minä Sumutähti, Laaksoklaanin päällikkö, pyydän esi-isiäni kääntämään katseensa tähän oppilaaseen. Hän on opiskellut ahkerasti oppiakseen jalot lakinne, ja on hänen vuoronsa tulla soturiksi”, jatkan.
”Tammitassu, lupaatko elää soturilain mukaisesti ja puollustaa tätä klaania, jopa henkesi uhalla?” Kysyn.
”Lupaan”, Tammitassu vastaa puun juurelta, hyppään alas puusta hänen viereensä.
”Siinä tapauksessa, Tähtiklaanin voimien kautta annan sinulle soturinimesi. Tammitassu, tästä hetkestä eteenpäin sinut tunnetaan Tammisydämenä. Tähtiklaani kunnioittaa rohkeuttasi ja kiltteyttäsi, ja hyväksymme sinut Laaksoklaanin uudeksi soturiksi!” Lopetan laskiessani häntäni nuoren soturin selälle, ja nään Tammisydämen tyrmistyneen katseen.

29.8.2018

”Saapukoon jokainen oman riistansa saalistamaan kykenevä suurpuulle klaanikokoukseen!” Ulvahdan. Täysikuu on juuri noussut ja istun suurpuun oksalla odottaen klaaniani. Juuri kun klaani on päässyt paikalle, kuulu ulvaisu.
”Tunkeutujia!” Vaahterahäntä maukuu kovaa ja kaikki pörhistävät karvojaan katseet käännettyinä kahteen kissaan, jotka juoksevat leiriä kohti. Tunnistan Vesiklaanin varapäällikön Lumiturkin ja Ratamoturkin. Kissat hidastavat vauhtiaan ja työntyvät ärisevän kissajoukon läpi suurpuun juureen.
”Toisen klaanin reviirille tunkeutuminen on kielletty soturilaissa”, sanon rauhallisesti.
”Emme me tunkeudu! Tulimme varoittamaan teitä!” Lumiturkki tiuskaisee.
”Mistä?” Kysyn hämmentyneenä.
”Metsäklaani aikoo hyökätä teidän reviirillenne! Rajapartiomme kuuli Metsäklaanilaisten puhuvan siitä”, Ratamoturkki jatkaa.
”Tiedättekö mistä?” Kysyn.
” Heidän reviirinsä lpun vieressä olevalle nummelta”, Lumiturkki vastaa.
”Kiitos että kerroitte, voitte mennä”, aloitan. Kissat lähtevät kävelemeään kohti leirin sisäänkäyntiä.
”Synkkämieli, Laikkujalka, Vaahterahäntä, Tammisydän, Viiltokuu ja Usvajalka, lähtekää nummelle. Ottakaa myös Sinitassu ja Kuisketassu”, jatkan nopeasti.
”Jos tarvitsette apua tulkaa hakemaan. Menkää, ja menkää nopeasti!” Huudan, ja nimetyt kissat lähtevät juoksemaan kohti leirin sisäänkäyntiä.

26.9.2018

”Saapukoonjokainen oman riistansa metsästämään kykenevä Suurpuulle klaanikokoukseen!” Ulvahdan suuren puun oksalta, märkänä sateesta , joka on kylmää ja rankkaa. Kissat alkavat pikkuhiljaa kerääntyä puun juureen. Vaikka olen tehnyt tämän monta kertaa, se on aina jännittävää.
”Hopeapentu, olet ollut osana tätä klaania jo kuusi kuuta ja nyt on sinun aikasi tulla oppilaaksi. Tästä hetksetä, aina siihen hetkeen asti, jona ansaitset soturinimesi, sinua kutsutaan Hopeatassuksi. Mestariksesi tulee Vaahterahäntä, ja odotan, että hän kertoo ja opettaa kaiken tietonsa sinulle”, sanon ja nyt Hopeatassukin on saapunut ihan puun juureen. Vaahterahäntäkin tassuttaa kissajoukosta aivan puun juureen, ja jatkan.
”Vaahterahäntä,sait hyvän koulutuksen Kuutaivaalta ja olet valmis ottamaan oppilaan. Olet osoittanut minulle, klaanillesi ja etenkin Tähtiklaanille olevasi luotettava, uskollinen ja taitava soturi ja odotan, että siirrät kaiken tietosi ja taitosi Hopeatassulle”, lopetan ja klaani hurraa Hopeatassun uutta nimeä kun Vaahterahäntä koskettaa uuden oppilaansa kanssa kuonoja.

Kissat alkavat lopulta hajaantua sateessa, mutta pysäytän heidät.
”Odottakaa vielä!” ,viittaan hännälläni Valkopennun luokseni, hän näyttää hämmentyneeltä.
”Valkopentu, olet elänyt Laaksoklaanissa jo kuusi kuuta ja nyt on sinun aikasi tulla oppilaaksi. Tästä hetkestä, aina siihen hetkeen asti, jona ansaitset soturinimesi, tunnettakoon sinut Valkotassuna. Mestarinasi toimii Usvajalka ja odotan, että hän välittää kaiken tietonsa sinulle”, aloitan iloisena. Usvajalka saapuu Valkopennun luokse, ja jatkan.
”Usvajalka, sait hyvän koulutuksen Ruususydämeltä ja olet valmis ottamaan oppilaan. Olet osoittanut olevasi lempeä ja ymmärtäväinen, mutta olet myös osoittanut, että puollustat klaaniasi ja etenkin lähimmäisiäsi. Odotan, että siirrät kaiken tietosi ja hellyytesi Valkotassulle!”lopetan ja klaani alkaa hurraamaan Valkotassun uutta nimeä.
”Minulla on vielä yksi ilmoitus!”ulvon tuulen ja sateen yli ja kaikki hiljenevät.
”Olen yhdessä Synkkämielen kanssa päättänyt, että Ruska saa jäädä luoksemme. Hän tulee saamaan soturikoulutuksen”, aloitan vielä yhden ilmoituksen.
”Ruska, olet saapunut klaaniimme ja olet jo selvinnyt synkistä ajoista. Päätimme nimittää sinut oppilaaksi. Tästä hetkestä aina siihen hetkeen asti, jona ansaitset soturinimesi, kutsuttakoon sinua Ruskatassuksi. Mestariksesi tulee Kynttiläkuono ja odotan, että Kynttiläkuono välittää tietonsa ja taitonsa sinulle”, kuulen supinaa klaanista, mutta jatkan kuitenkin.
”Kynttiläkuono, olet saanut hyvän koulutuksen Synkkämieleltä ja olet valmis ottamaan oppilaan. Olet osoittanut olevasi viisas ja oikeudenmukainen soturi ja odotan, että välität kaiken tietosi Ruskatassulle!”Lopetan, ja klaani alkaa hieman epävarmana huutaa hölmistyneen Ruskatassun nimeä.
”Öh.. Kiitos paljon!”Kolli takeltelee katsoessaan minuun. Nyökkään tälle hyväksyvästi.

Advertisement