Vauhtisydän

Nimet: Vauhtipentu, Vauhtitassu, Vauhtisydän
Sukupuoli: kolli
Klaani: Laaksoklaani
Arvot: pentu, oppilas, soturi
Mestari: Jäämyrsky
Oppilaat: Lehvätuuli
Ropettaja: Tähtikissa
Viimeksi roolittu: 9/22

Ulkonäkö: Vauhtisydän vaikuttaa ensi näkemältä melko tavanomaiselta klaanilaiselta; hän on keskikokoinen kolli, lyhyt, tiheä ruskea turkki. Soturin tassut ja häntä ovat tummemman ruskeat. Myös kollin kasvot ja korvat ovat tummat. Kollin silmät ovat vaalean kultaiset. Vauhtisydän on ruumiinrakeenteeltaan tavanomaisen laaksoklaanilaisen luokkaa, hän on sulavalinjainen ja jäntevä. Kollin vasen takajalka on kääntynyt hieman normaalia enemmän ulospäin, mikä vaikeuttaa esimerkiksi juoksemista ja puuhun kiipeämistä. Se ei kuitenkaan hirveästi haittaa Vauhtisydäntä, hän on oppinut elämään sen kanssa.

Luonne: Ennen mitään muuta on mainittava se, että tällä kollilla on suuri sydän. Hän on mestari lohduttamisessa ja osaa valaa toivoa pimeimpäänkin hetkeen. Nuorena Vauhtisydän oli uhkarohkea, mutta onnettomuutensa myötä hänestä tuli rauhallinen ja ystävällinen soturi. Kollilla on monia ystäviä ja hän rakastaa muihin kissoihin tutustumista. Vauhtisydän on myös kärsivällinen opettaja eikä olisi isänäkään huono, sillä hän rakastaa nuorempien kanssa leikkimistä ja tarinoiden kertomista. Kolli uskoo vahvasti Tähtiklaanin olemassaoloon Piikkitassun kummallisuuksien vuoksi, vaikka kyllä Vauhtisydän aikaisemminkin luotti esi-isien mahtiin. Hän haluaisi kumppanikseen kissan, joka pysyy hänen rinnallaan ja johon hän voi luottaa, kuten kumppani voi luottaa Vauhtisydämeen. Vauhtisydän on loputtoman kärsivällinen kissa, joka ottaa lupaukset hyvin vakavasti.

VanhemmatRuusuturkki & Viiltokuu
SisaruksetValopentu, Voikukkapentu, Viljapentu
KumppaniMinttu
Pennut

Suhteet:

Paras ystävä: Kuutamopuro

Ihastus: –

Ystävät: Jäämyrsky, Hiekkahohde, Sinitaivas, Piikkilehti, Salamaliekki, Lehvätuuli

Neutraali: Saniaispuro, Sinilaulu

Vihamielinen: –

Taidot: Aikaisemmin Vauhtisydän oli nopea, mutta nykyään hän metsästää mieluiten vaanimalla, tai kalastaa. Piikkilehti opetti kollin uimaan jalan kuntouttamiseksi. Vauhtisydämellä on paljon raakaa voimaa. Vauhtisydämen jalka vääntyi, kun hän oli oppilas, ja siitä lähtien se on vaikeuttanut juoksemista. Kolli on siis tavan laaksoklaanilaista hitaampi juoksija ja myös hieman hitaampi kävelijä. Jalkaa on kuitenkin kuntoutettu uimalla ja se on lähes kunnossa.

Menneisyys: Vauhtisydän syntyi Laaksoklaaniin emolleen Ruusuturkille ja isälleen Viiltokuulle ainoana pentuna. Vanhemmat rakastivat poikaansa syvästi. Hän sai nopeasti oppilasnimen Vauhtitassu ja opiskeli ahkerasti Jäämyrskyn oppilaana.

Suuren tulvan aikaan vesi vei hänet viiden muun kissan kanssa kauas klaaneista. Vauhtitassu ajelehti tajuttomana joessa ja löi jalkansa terävään kiveen, mikä väänsi sitä. Hänet pelastettiin vedestä ja Piikkitassu teki kaikkensa kuntouttaakseen jalkaa. Keräheinän kuoleman ja ’Aidan jengin’ mukaan liittymisen jälkeen he lähtivät hitaasti ylävirtaan, kohti klaaneja. Vauhtitassu tuli erittäin läheiseksi Minttu-erakon kanssa ja he olivat kumppaneita. Minttu, Aida ja Laila kuitenkin tulivat koirien tappamiksi aivan lähellä klaaneja ja Vauhtitassu oli surun murtama kumppaninsa kuoleman johdosta. Minttu kuitenkin odottaa Vauhtisydäntä Tähtiklaanissa, sillä Vauhtisydän oli kertonut naaraalle siitä paljon ja Minttu uskoi siihen kuin klaanikissa kuolinhetkensä koittaessa.

Vauhtisydän nimitettiin soturiksi myöhässä, sillä hänen koulutuksestaan kului aikaa, kun hän oli virran viemänä ja hänen piti opetella käyttämään loukkaantunutta jalkaansa. Kolli kuitenkin pääsi vihdoin soturiksi ja sai pian ensimmäisen oppilaansa, Lehvätassun. Kuin kohtalon ivana myös naaras loukkasi jalkansa oppilaskoulutuksen aikana, mutta se parani hyvin Kuurapolun ja Tiikerimarjan hoidossa ja Lehvätassusta tuli Lehvätuuli.

Muuta:

  • Vauhtisydän ja Kuutamopuro ovat parhaita ystäviä
  • ääni
  • 100% laaksoklaanilainen

Lue Vauhtisydämen tarinoita

Advertisement