Limesilmä

Nimet: Lime, Limepentu, Limetassu, Limesilmä
Sukupuoli: kolli
KlaaniVesiklaani Huomenklaani
Arvot: kotikisu, pentu, oppilas, soturi
MestariKivivirta
OppilaatUnikuiske
Ropettaja: –

Ulkonäkö: Limesilmä on pienehkö ruskea kolli, jolla on pitkä turkki ja valkoinen rinta. Hänellä on vihreät silmät ja pitkä häntä.

Luonne: Limesilmä on mukava kolli, josta kaikki vaikuttavat luonnollisesti pitävän. Hänellä vain on sellainen aura, joka saa muut hyvälle tuulelle. Kolli on hieman hiljaisemman puoleinen, mutta puhuu kyllä tarpeeksi. Limesilmä välittää läheisistään syvästi ja pitää huolta etenkin siskostaan Sitruunakuusta. Vaikka hän ei ole paras saalistaja eikä taistelija, hän on hyvä ystävä. Kolli olisi myös hyvä isä. Limesilmä ei ihastu lähes ollenkaan. Hän tarvitsee paljon aikaa ystävinä ihastuakseen keneenkään. Kolli uskoo Tähtiklaaniin.

VanhemmatLiila & Ruohoviiksi
SisaruksetSitruunakuu
Kumppani
Pennut

Ystävät: Sitruunakuu, Vapaaloikka, Lampisydän, Unikuiske, käytännössä kaikki

Taidot: Limesilmä on hyvä uimari. Kolli on kuitenkin täysin toivoton taistelija. Hän on keskiverto saalistaja.

Menneisyys: Ruohoviiksi oli tapaillut kotikisunaarasta nimeltä Liila jo monen kuun ajan, kun naaras alkoi odottaa pentuja. Kummallakin tulevista vanhemmista oli omat toiveet pentujen tulevaisuuden suhteen, joten he päättivät, että miettisivät sitä myöhemmin. Lime ja Sitruuna syntyivät ja viettivät muutaman ensimmäisen kuunsa emonsa luona kaksijalkalassa, mutta he vaikuttivat kiinnostuvan enemmän Liilan tarinoista klaaneista kuin kaksijalkojen kanssa elämisestä, joten Ruohoviiksi otti nuoret mukaansa Vesiklaaniin heti kun he pärjäsivät ilman maitoa. Muut kuningattaret pitivät huolta pennuista, mutta Ruohoviiksi vietti myöskin paljon aikaa pentutarhalla. Hän ei suostunut kertomaan kenellekään pentujen emoa, mutta kertoi heidän olevan hänen omiaan.

Kuuden kuun iän saavutettuaan Sitruunatassu ja Limetassu nimitettiin oppilaiksi. Limetassu sai mestarikseen kohteliaan Kivivirran, joka koulutti kollia ja myös ystävystyi hänen kanssaan nopeasti. Oppilasnimityksen jälkeen Ruohoviiksi etääntyi hieman pennuistaan. Limetassu tutustui nopeasti muihin oppilaisiin, mutta oli silti läheisin Sitruunatassun kanssa. Kaksikko pääsi ensimmäiseen kokoontumiseensa heti seuraavana täysikuuna. Limetassu jutusteli muiden oppilaiden kanssa ja nautti heidän tapaamisestaan.

Sitruunatassu ja Limetassu pääsivät molemmat läpi soturiarvioinnistaan ensi yrittämällä. Sisarukset saivat illalla uudet nimensä, Sitruunakuun ja Limesilmän. Pian kolli sai ensimmäisen oppilaansa, Unitassun. Kuiden kuluessa naaraasta tuli hänelle enemmän pikkusisko kuin oppilas.

Muutaman kuun päästä sota iski. Pian Huomenklaani muodostettiin, ja Limesilmä muutti sinne siskonsa kanssa. Hän tutustui Sitruunakuun kumppaniin Vapaaloikkaan ja heistä tuli nopeasti hyviä ystäviä. Kolmikko alkoi kehittämään suunnitelmaa pentujen suhteen – Limesilmä voisi auttaa Vapaaloikkaa tulemaan tiineksi, ja naaras voisi kasvattaa pennut Sitruunakuun kanssa.

Muuta:

  • Limesilmä rakastaa antaa ystävilleen lahjaksi hienoja kiviä
Advertisement